Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Така, поразместих кабели и букси покрай този температурен датчик и за сега няма светеща дюза.Като го извадих кабела и перките се включиха което е нормално.Сега идва момента вече с бавното загряване в това време.Мисля да слагам от ония модули с подгревните свещи за антифриза но никъде не мога да намеря.Някой случайно да има идея от къде да си намеря?Днес на 12 градуса парно почти не усетих.Стига 60-70 градуса максимум и явно не стигат...а за зимата не ми се мисли хахаха

Comment

• Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
      Така, поразместих кабели и букси покрай този температурен датчик и за сега няма светеща дюза.Като го извадих кабела и перките се включиха което е нормално.Сега идва момента вече с бавното загряване в това време.Мисля да слагам от ония модули с подгревните свещи за антифриза но никъде не мога да намеря.Някой случайно да има идея от къде да си намеря?Днес на 12 градуса парно почти не усетих.Стига 60-70 градуса максимум и явно не стигат...а за зимата не ми се мисли хахаха
      Смени си термостата.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Не знам дали е от него.Като слушам и други се оплакват, че не загряват тия мотори.

Comment

• Ако ти прегрява да се чудиш дали е запецнал термостат разбирам, но когато не загрява това си е термостат. Стои отворен. Извади го и ще видиш.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Вече е късно, но до година ще си направя пълна профилактика на охладителната система. Това лято си прегряваше системно до над 110c.

Comment

• Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
              Не знам дали е от него.Като слушам и други се оплакват, че не загряват тия мотори.
              Като запалиш на студено пипай с ръка радиатора. Ако усещаш, че се затопля плавно, със сигурност имаш проблем със стоящ отворен термостат.
              Когато термостатът е изправен, трябва радиаторът да бъде студен няколко минути след студен старт и после в момента в който термостатът отвори, трябва рязко да се затопли.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Те че трудно загряват - така е. Особено с неработещ ЕГР. Но в случая си за термостат.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• 166-цата трябва да кове 90 градуса, щом не вдигаш повече от 70 си за термостат. Сменяй го че иначе ще умреш от студ през зимата, изпробвано е
                  Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• Днес сутринта нарочно я следих температурата и бих казал, че изобщо не загрява бавно(поне моята де).Но просто термостата отваря на първата чертичка след 50-то...не знам 60 ли колко е.На снимките се вижда времето, разстоянието и температурата.Снимал съм точно като отвори термостата.ЕГР-а не ми е затапен...беше но не ми хареса как работи двигателя без него и махнах планката.Иначе до въпросните 60 градуса се вижда с просто око как се покачва температурата ... чак се зарадвах ... но термостата все пак си е за смяна.Не съм го гледал как се вади та лесна ли е смяната или да ходя в сервиз?
                    На последната снимка се вижда доо къде отива максимум като я вкарам в обороти малко.

Last edited by mitkomeg; d.m.y г., 11:36.

Comment

• Сменя се ето така!

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=74269
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                        Ами има по какво да се работи по този екземпляр,но V6 е много голям звяр.
                        Гледам че е от регион Благоевград,ако се чуеш с колегата и имаш интерес мога да я погледна на прима виста и да споделя дали си струва или не.
                        Чак сега видях.
                        То интерес имам, не съм се чувал с човека още обаче...
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• И при мен беше така като дойде колата. Смених термостата и вече година и половина е ОК. Да видим колко ще изкара.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                            Чак сега видях.
                            То интерес имам, не съм се чувал с човека още обаче...
                            И аз мога да я видя ако има нужда колегата. Едно само ме притеснява. Пише, че е произведена май 2004, а както добре знаем, през май 2004 отдавна 166-цата е лифтирана. Дори още от 2003 почват лифтовите 166-ци. Така, че май е послъгал, разбира се може и да не е, но така ми се чини.
                            Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Дайте акъл от къде си взимате термостатите, че пообиколих сега малко и са в порядъка на 80-90лв.Чета някви цени тука по 67лв.

Comment

• Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
                                И аз мога да я видя ако има нужда колегата. Едно само ме притеснява. Пише, че е произведена май 2004, а както добре знаем, през май 2004 отдавна 166-цата е лифтирана. Дори още от 2003 почват лифтовите 166-ци. Така, че май е послъгал, разбира се може и да не е, но така ми се чини.
                                Аз не мисля, че е 2002 дори. Но май е с черния ключ все пак. Ако някой има желание да я погледне, добре дошло.
                                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                                X